Temperirka HTM 25 savršeno funkcioniše kao mašina za temperiranje čokolade i punjenje gotovih kalupa za čokoladu, praline i sl. Takođe temperirka HTM25 se koristi za doradu (temperiranje) čokolade za potrebu rada drugih mašina u procesu proizvodnje - čokoladirke, dekoratori ili mašine za proizvodnju i doziranje pralina i sl tipa CHOCOMAX.
Primenjena FLUKS tehnologija pruža mogućnost održavanja konstantnih parametara kristalizacije praktično bez ikakvih vremenskih ograničenja.
HTM 25 je u stanju da otopi 25 kg čokolade za oko 5 sati. Moguće je postaviti mašinu na način da zagreva kuvertur (čokolada koja se obrađuje objašnjenje na dnu strane) tokom noći kako bi temperirana čokolada bila spremna za proizvodnju ujutru.
Neki tipovi kuverture (pogledaj objašnjenje) zahtevaju višu temperaturu za proces topljenja. Iz tog razloga HTM 25 se može unapred programirati da koristi 'HI' temperaturni program za proces topljenja i mešanja i 'LO' program za glavno vreme proizvodnje (na primer, pre početka proizvodnje, korisnik treba da promeni program sa 'HI' na 'LO ' tako da se temperatura održava na nivou od 30,5 °C na primer.
1 - 2. Sve kontrolne funkcije se nalaze u jednom panelu što olakšava upravljenje i održavanje.
3. Kompaktne konstrukcije, na točkovima i mala težina čine HTM25 lakim za rukovanje čak i u malim proizvodnim prostorima
4. Malih dimenzija , izrađena od najkvalitetnijih čelika 5. Vibracioni sto
6.Strugač - za lako brisanje proširenog sloja čokolade 7. Radni sto (sa grejanjem)
8. Laki ispust za čokoladu. Ovaj ispust se koristi za promenu čokolade, ili za odvod ka drugim mašinama (čokoladirke, tankovi, mašine za praline) ili prosto radi čiščenja tanka mašine.
Visina: ........................................................ 1195,2 mm
Dužina: ....................................................... 959,0 mm
Širina: ......................................................... 701,0 mm
Kapacitet posude za čokoladu: ............................... 25 kg
Instalisana snaga: ................................................. 2 kW
Pogonski motori i reduktori: SEW EURODRIVE
Elektronika: MKS Steureungstechnik
Objašnjenje:
Couverture chocolate - Čokolada koja sadrži veći procenat kako mase nego klasične čokolade za kuvanje, pečenje ili jelo. Veći procenat kakao mase, u kombinaciji sa pravilnim temperiranjem, daje čokoladi više sjaja, čvršće „pucanje” kada se slomi i kremasto meki ukus.
Napomena : Temperiranjem čokolade dobijate na kvalitetu iste. Većina "kupovnih" čokolada od renomiranih proizvođača zahteva pravilno, kontrolisano otapanje i temperiranje - time se postiže kvalitet i postojanost čokolade.
Pekarski Servis - driven by innovation and experience
Link ka sajtu proizvođača klikni da posetis sajt Hasborga
- Skini katalog Hasborg Klikni ovde
PEKARSKI SERVIS je zvanični partner za distribuciju i servis kompanije Hasborg, za sve dodatne informacije kontaktirajte nas klikni za kontakt ili na mobile / viber +381 64 324 1 806